Notice: compact(): Undefined variable: extras in D:\www\creatiefconsortium.n\www\library\Zend\View\Helper\HeadLink.php on line 381 Notice: compact(): Undefined variable: extras in D:\www\creatiefconsortium.n\www\library\Zend\View\Helper\HeadLink.php on line 381

3D painting

juni 2016

project: Stichting Delftspeil ism Muziekburo Maree

met: Leon Keer, David Kweksilber, Joost Buis en Jeroen Manders 

Op het Bastiaansplein verscheen begin juni 2016 een metergrote 3D schildering op de grond. Het originele schilderij het Straatje van Vermeer is in 3-D Street Painting uitgevoerd, door het 3-D aspect krijgt de toeschouwer te maken met een optische  illusie: Als je vanuit een bepaald gezichtspunt naar het schilderij kijkt, dan lijkt het alsof je werkelijk diepte en hoogte ervaart, dus een plaatje ziet, waar je zo naar binnen zou kunnen stappen!

 

 

Al tijdens het schilderen van de 3D tekening door Leon Keer kwam er veel publiek langs om het maakproces te volgen. Schoolklassen kwamen langs en TV-West waar ook een NOS-item van werd gemaakt. Van het maakproces heeft Leon Keer een time-lapse gemaakt en dit korte filmpje is op facebook geplaatst. Binnen 2 dagen was het filmpje viraal de wereld over gegaan en na 100.000 views zijn we gestopt met tellen.

Na de oplevering werden de hekken verwijderd en werd het publiek uitgenodigd om ‘Het Straatje’ binnen te stappen en selfies van zichzelf te maken, hiermee portretteren zij zichzelf in een beeld van de 17e eeuw, maar laten tegelijkertijd een activiteit zien uit de 21e eeuw.

Dit was een groot succes, van brandweerlieden, scholieren, bewoners, toeristen tot ondernemers gingen in de tekening op de foto.

Tijdens het weekend van 10 en 11 juni werden musici David Kweksilber en Joost Buis uitgenodigd om ook het schilderij binnen te stappen en dan een muzikale vertaling te maken van de schildertechnische aspecten die bij Vermeer prominent naar voren komen. Jeroen Manders was voor de gelegenheid gevraagd als spreekstalmeester, maar Jeroen kan heel mooi zingen dus al snel stond er een trio in de tekening met een divers repertoire waaronder het bekende lied  Kom van de dak af te zingen.

De optredens werden bovendien ingezet om aandacht te genereren voor het schilderij, na elk optreden werd het publiek uitgenodigd om het schilderij in te stappen voor het maken van selfies.

→ www.stichtingdelftspeil.nl
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in D:\www\creatiefconsortium.n\www\library\Zend\Db\Table\Abstract.php on line 1247